zondag 2 januari 2011

terugblik op het afgelopen jaar

al weer een jaar aan het bloggen. een jaar waarin een hele hoop gebeurd is.
vele ziekenhuis bezoeken en ziekenhuisopnames. een schimmel in je port-a-cat. daarna een schimmel op de lange lijn. ik ben dit jaar ook mijn energie kwijt geraakt. ik hoop dat er nog een beetje van terug gaat komen. ondertussen moet ik dit jaar gaan accepteren, dat dingen niet altijd meer gaan zo als ik zou willen. ik vind bijvoorbeeld stappen en shoppen leuk om te doen maar ik moet toch een halve week bij komen van 1 stap avondje. een dagje shoppen is de laatste tijd ook erg vermoeiend. dit zijn dingen die ik moet leren accepteren. dit gaat op het moment nog niet echt goed. hier heb ik mezelf wel is mee. als iemand mijn conditie terug vind. zeg dan even dat ik hem mis.

er zijn natuurlijk ook hoogte punten. de 2 grootste hoogtepunten zijn toch wel :

- mijn diploma
- mijn vakantie naar curacao

natuurlijk zijn er ook die klein lijken maar oh zo groot kunnen zijn. waar ik heel dankbaar voor ben:

voor mijn ouders: die er altijd voor me zijn. die altijd zullen luisteren.die als je in het ziekenhuis ligt elke dag wel even langs komen ook al is het maar een uurtje. die hun kleine meisje groot zien worden. dat meisje dat dromen heeft en die hun soms misschien een beetje eng vinden. die je gezelschap houden als je op controle moet in het ziekenhuis. die je als cadeau een reis naar curacoa geven omdat ze vinden dat je dat verdient hebt.

mijn (schoon) broers/schoonzus: die bosche bollen ( ja de lekkerste, die van jan de groot ) komen brengen en ze dan maar zelf opeten. voor je neus omdat jij met spoed naar de o.k. moet en niet mag eten ( was toch lief bedoelt) . je even opbellen vanaf de andere kant van de wereld om je even beterschap te wensen.

mijn hondje : gewoon omdat hij zo lief is.

voor mijn maatje: die altijd naar mijn gezeik wil luisteren. soms net iets te bezorgd over me is. soms naar me luistert maar heel vaak toch echt te eigenwijs is.

voor mijn vrienden: die, een feestje voor je geven in het ziekenhuis omdat je er helemaal doorheen zit. je hand vast houden als je tranen in je ogen krijgt, omdat het infuusprikken weer niet lukt. lang na eind van het bezoekuur blijven zitten om gezellig te kletsen. spelletjes mee naar het ziekenhuis nemen om de tijd een beetje te doden. die van je houden om wie je bent. omdat je met ze kunt lachen. ze je een knuffel komen geven gewoon omdat dat fijn is of je het even nodig hebt. gezellig bij je op de grond komen zitten tijdens het stappen omdat je even de energie niet meer hebt. gezellig met je een terrasje pakken. gezellig met je uit eten gaan. die met je mee gaan naar het ziekenhuis om ons mam niet met me mee kan. die naar het ziekenhuis komen terwijl ze het eigenlijk niet zo op ziekenhuizen hebben, gewoon om er voor je te zijn. die lekker mac aan halen als het eten in het ziekenhuis die dag niet zo lekker is. die voor je bidt

alle lieve blog reacties ook natuurlijk

en zo kan ik natuurlijk nog wel even door gaan, maar dan word de blog zo lang.

dit jaar blijf ik ook gewoon lekker door bloggen met hopelijk meer positieve berichten dan afgelopen jaar.

2 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven! En ja, dat accepteren hè. Snap het helemaal. Dat dit jaar dan maar een heleboel beterschap mag brengen!

  Groetjes, Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He lieve Marion,
  Had al weer even niet op jou site gekeken. Dus dacht ga er nu eens goed voor zitten. Je hebt inderdaad een rot jaar gehad. Maar wel met inderdaad 2 hoogtepunten. Hopen dat dit jaar jou meer van zo'n hoogtepunten mag geven. Je hebt genoeg lieven mensen om je heen die je daar graag bij helpen. Denk aan jezelf meis!!
  Liefs Angela en een dikke kus van Tijn

  BeantwoordenVerwijderen