dinsdag 22 maart 2011

the great ocean road, tasmanië

ik zou zeggen pak een lekker bakje koffie of thee er bij en wat te eten want het word een aardig lang verhaal....

the great ocean road

na dat ik mijn vorige berichtje getypt had. zijn we begonnen aan de great ocean road. het begin van de great ocean road waren veel uitzichten met rotsen in het water. deze zijn door de zee uitgeslepen. we kwamen langs 1 van de bekentste punten van australie. de 12 apostelen.the london bridge. 12 apostelen.


we zijn ergens nog een onverharde weg op gereden. dat was best een mooi stukje rijden tussen de bossen door. onderweg zag m. in het veld een paar kangaroes zitten. dat waren de eerste kangaroes die ik heb gezien. ze zaten alleen voor mij erg ver weg dus kon ik ze niet goed zien. ik zag 3 bruine puntjes in het weiland zitten.

onze auto : gedoopt tot dutchie


mijn slaap plekje.


's avonds gingen we naar een resterea. een gratis kampeergelegenheid. na dat we de tent op hadden gebouwt en dutchie slaap klaar hadden gemaakt. waren we van plan om naar bed te gaan. ik lag ondertussen al heerlijk in mijn bedje, toen m. ineens op het raampje klopte. hij zei dat ik naar buiten moest komen. er zaten kangaroes in de wei. deze keer kon ik ze van best dicht bij zien. erg leuk om ze nu van dichtbij te kunnen zien.


de volgende dag zijn we weer vroeg op pad gegaan om de rest van the great ocean road te bekijken. het was nog een erg mooi stuk. we reden een stuk door de bossen. in the lonely planet stond dat er in dat stukje bos een hoop koala's zouden moeten zitten. dus we hebben goed om ons heen gekeken. eerst konden we ze niet echt vinden. na een klein stukje rijden zagen we er 1 in de boom zitten. we zijn toen even uit de auto gestapt en hebben wat foto's gemaakt. we dachten dat er niet zo veel kaola's zaten , maar toen we een eindje verder reden zaten er een hele boel. overal waar je in de boom keek zag je er wel 1 zitten. er zat er ook 1 heel laag bij de grond. we stonden er echt nog geen meter van af. erg leuk om te zien. ze zijn zo schattig
the great ocean road was een erg mooie route om te rijden.


2 dagen later vertrok de boot naar tasmanië.


10 dagen tasmanië.
we moesten die dag er erg vroeg uit. om half 9 's ochtends vertrok de boot richting tasmanië. de reis naar tasmanië met de boot is 10 uur. we dachten echt. help hoe moeten we ons die 10 uur gaan vermaken. gelukkig was er een bioscoop op de boot aanwezig. hier hebben we eigenlijk de hele dag doorgebracht. het waren niet allemaal even goeie films maar om de tijd te doden was het goed genoeg. tussen de films door kwam iemand ook nog vertellen over de tasmanse duivel en wat er allemaal te doen was op het eiland.
de tijd op de boot zijn we dus wel doorgekomen. eenmaal aangekomen op tasmanië hadden we alle 3 geen zin om te koken en wat zien we daar als we de boot af komen. een mac. toen zijn we maar gaan macen. na het eten zijn we gelijk door gereden naar het eerste national park. op weg naar de campingplaats kwamen we een wombad tegen op de weg. m. gelijk met de camera proberen een foto te maken. het was alleen erg donker dus erg goeie foto's heeft hij niet kunnen maken.


de volgende dag zijn we door het park gaan lopen en hebben we een paar kleine walibi's gezien en een tijgerslang. tasmanië heeft 3 soorten slangen. laten die slangen nu net allemaal in de 10 tien van giftigste slangen staan. gerust stellende gedachte he. wel mooie beesten om naar te kijken vanaf een afstandje.
die dag hebben we lekker gegeten bij zonsondergang. toen het wat donkerder begon te worden kwamen er ook pelikanen aan vliegen. de dag er op kwamen we een walaroe tegen met een kleintje in de buidel. echt leuk al die wilde beesten hier. wel jammer dat er zo ontzettend veel dood langs de weg liggen.

1 van de highlights van tasmanië is wineglass bay. om dat te kunnen zien vanaf boven moet je alleen wel even 1.3 km berg op. dat was even een uitdaging maar ik ben boven gekomen. we moesten wel vaak rusten maar het was zeer de moeite waard om er naar te gaan kijken. daarna weer 1.3 km naar beneden. we zijn daarna nog naar een andere bay wezen kijken. die laatste bay had ik er misschien beter niet achteraan kunnen doen. dat was maar 600 meter. maar ook weer een bergje af en weer op. ik was kapot er na. toen maar vlug naar de camping gereden. tent op gezet en auto slaapklaar gemaakt gegeten en daarna mijn bed in gekropen.op dag 5 stonden we ergen op een camping in een nationalpark. we dachten we gaan een stukje lopen door de bossen misschien komen we dan nog wat leuke mooie beestjes tegen. de hele wandeling zijn we niks tegen gekomen en wat zien we als we weer op de camping aan komen. een hele hoop kleine walibi's en een possum. een erg schattig beestje. q en ik vonden het op een uitvergrote eekhoorn lijken en m. vond het op een bruine wasbeer lijken. we houden het maar op een combinatie van allebei.


de dag er op zijn m. en q een wandeltocht gaan doen. de wandeltocht was 8.8 km en voornamelijk berg op. deze wandeling heb ik toch maar niet gedaan. dat vond ik toch te veel van het goede. en aangezien ik toch een beetje op mezelf moet letten. na die wandeling gingen we naar een wildlifepark. dit is geen dierentuin. hier zitten allemaal beesten die opgevangen zijn omdat ze verwond waren of iets dergelijks. dat was echt leuk. er zaten allerlei beesten die in tasmanië te vinden zijn. hier hebben we onze tasmaanse duivel gezien. deze is lastig te vinden in het wild. je kreeg bij binnenkomst een zakje met voer. met dit voer mocht je de kangaroes voeren. er zaten kangaroes bij die bijna even groot waren als mij ( dat is niet heel moeilijk met mijn 1.53m ).

in het wildlife-park

ook spookje heeft kangaroes geziende dag er op naar hobart geweest. daar was op zaterdag een markt. de markt was best leuk om even overheen te wandelen. na de markt zijn we een grote wandeling gaan maken van wel 6 km. deze wandeling was best goed te doen. we kwamen langs 3 watervallen. en door een bos met echt hele grote dikke bomen. daarna wel lekker rustig aan gedaan want een wandeling van 6km met wat bergjes is best pittig.
we hebben toen nog wel een kleine wandeling gemaakt bij lake st. clare. er werd gewaarschuwd dat er heel veel slangen zaten. we zijn er ook 1 tegen gekomen en hij zat erg dicht bij.

de dag daarna hebben we nog een grote wandeling gedaan. we zijn naar the gradle mt. geweest. het wordt zo genoemt omdat de berg net op een wiegje/kribje lijkt met een kindje er in. een erg mooie wandeling weer met veel natuurgisteren avond zijn we nog pinguings gaan spotten aan het strand. het waaide ontzettend hard. de vrijwilliger van de tour zei dat ze zo'n harde wind hier nog nooit had meegemaakt. maar het was de moeite waard om in de wind te gaan staan . er kwamen allemaal hele kleine pinguings naar het strand toe. ik kon ze weer zien van erg dicht bij.
de natuur op tasmanië is erg mooi. veel regenwouden, riviertjes, watervallen, wilde beesten etc. om iets van dit alles een beetje goed te kunnen zien moet je wandelen. ik wandel elke dag wel zeker 2 uur geloof ik alles bij elkaar. en het zijn geen rechte stukjes , maar voornamelijk berg op en af. tot nu toe gaat het me erg goed af. beter als verwacht eigenlijk.

morgen gaan we weer terug met de boot naar het vaste land.
daar gaan we even lekker bij komen van de toch wel vermoeiende 10 dagen tasmanië. daarna gaan we melbourne verkennen en dan richting sydney en dan richting cains. over 2 weekjes komt er nog een reisgenootje bij. een vriendin van Q komt voor 3 weken mee reizen.

8 opmerkingen:

 1. Hoi marion
  Het is een geweldig verhaal,heb net ook de site van Mark en Quirine gelezen. Het is geweldig wat je allemaal ziet daar. geniet er nog van met z'n drieen en veel plezier. Tot horens
  gr mama

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi daar,zo te lezen is alles goed daar.
  is geweldig om de verhalen die jullie beleven te lezen.
  Voor Marion zit het er al voor de helft op (of niet?) als ik dit zo lees ga ik daar aan twijfelen.
  Blijf schrijven iedereen kijkt er naar uit,jullie hebben veel volgers.
  Geniet van deze belevenis dit nemen ze jullie nooit meer af.

  groetjes papa Wim Z.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen geniet je met volle teugen en beleef je heel wat daar. Blijf nog maar lekker genieten.
  Groetjes Erna (CFcafe)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat gaaf allemaal! Ik ben zo jaloers op jouw hihi. Wat een avontuur :) Geniet er nog maar lekker van! En een Walaroe is dat een kruising tussen een Walibi en een Kangaroe :p
  Liefs Gwen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er echt SUPER uit allemaal!!!!
  Have fun.

  Groetjes Peter,Nelly,Daan en Noortje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marion,

  het was ff een zit ja, prachtig verhaal. En wat jullie allemaal meemaken.... Geweldig.....
  Wachten met spanning op een vervolg. Heel veel plezier gewenst, ook Mark en Quirine natuurlijk.
  Groetjes, Mari & Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heey q, m en m,

  echt supper die verhalen. maar die kangaroe was nog maar een jonkie toch? haha
  jullie lopen nu zoveel wil dat ook zeggen dat je dan vaker gaat lopen met de hand als hij thuis is, hier zijn de wegen gewoon recht. haha
  groetjes van raya, rigone en de rest

  veel plezier verder,
  je eenzame broertje:P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Great view I recently hit on your blog and have been reading along. I thought I would leave my incipient comment. I don’t know what todiscloseexcept that I have enjoyed reading. Correct blog. I will keep visiting this blog very each.

  paxil

  BeantwoordenVerwijderen