woensdag 6 april 2011

from melbourne to sydney
Na het tasmanie aventuur begon het avontuur op het vaste land ( nouja het blijft een eiland).

Toen we de boot af kwamen zijn we in de buurt van melbourne een camping gaan zoeken. Toen we die eenmaal gevonden hadden zijn we plat gegaan. we hadden een nachtvaart.Ik kan je vertellen op zo'n boot slaap je niet zo lekker. Zeker niet als je moet slapen in een stoel.

Die dag hebben we dus lekker rustig aan gedaan.

De volgende dag zijn we melbourne in gegaan. We hebben wat rond gelopen in de stad en naar informatie gezocht wat we zouden kunnen gaan doen in de stad.

Na een tijdje door de stad te hebben gelopn hoorde we hele hoge motorgeluiden. De formule 1 was dat weekend in melbourne. Mijn broer is toch wel gek op formule1 dus hij kreeg kriebels. Hij wou er toch wel erg graag heen. Hij bleef zich maar afvragen hoe duur de kaartjes waren. Die zelfde dag zijn we toch nog maar gaan kijken hoe duur het zou zijn. q en ik vonden het ook wel erg leuk om een keer een formule1 wedstrijd te hebben meegemaakt. Dus de kaartjes maar gekocht.

De dag erna hadden we afgesproken met een kennis van m en q. een meisje wat in de eerste weken met ze mee had gereist. Het was wel een gezellige dag. We hebben samen met haar de city tour gedaan. melbourne heeft wel wat mooie gebouwen. Het is jammer dat we de botanic gardens niet hebben gezien. Die zijn vaak toch eht mooist in de stad.

De volgende dag was het zo ver. de formule1. Ik vond het echt een super leuke dag.. Wat een geluid komt er uit die wagens niet normaal. Klinkt wel lekker al die motor geluiden de hele dag. Na de wedstrijd rende iedereen het circuit op. Wij er dus ook maar achteraan. We waren helaas te laat voor de uitreiking maar het was wel leuk om even over het circuit te lopen. Het was een zeer geslaagde dag.
de dag na de formule 1 wedstrijd ging de reis verder richting sydney. Nu denk je ow even naar de volgende stad. ik kan je vertellen ik heb me erg vergist in de afstanden hier in australie. In nederland vind je 15 km al best ver. Hier rijdt je op een dag zo 200 km.

Maar goed, in de reis richting sydney hebben we nog veel mooie dingen gezien.

We zijn naar verschillende national parken geweest en hebben veel gezien van de natuur.
We hebben dutchie een paar keer een erg pittig stukje laten rijden. We hebben 2 keer perongelijk een 4x4 track gepakt. Gelukkig kon dutchie dat best goed hebben.

De eerste keer kwamen we onderweg een gemeentewerker tegen. We waren al een tijdje aan het rijden en vroegen ons af hoe lang het nog duurde tot de hoofdweg. We gingen het hem dus maar even vragen: Hij keek ons aan van, wat doen jullie hier als je op de hoofdweg moet zijn. Hij vertelde dat we dan toch best wel verkeerd zaten en het nog een tijdje duurde tot we op de hoofdweg aan kwamen. Hij vond het allemaal wel grappig geloof ik.

Hij waarschuwde ons dat er bomen op de weg konden liggen. Als dat zo moesten we maar terug komen en zou hij de boom weg halen. we reden nog geen 100 meter verder en wat denk je. Er lag een boom op de weg. Wij dus in zijn achtuit weer naar die man toe. m. zo tegen die vent: your a funny guy. die man zo: you come here to tel me that? . wij uitleggen dat er een boom op de weg lag. die man " your joking, beautiful beautiful'. op zijn echt australisch. hij kwam daarna achter ons aan gereden en uiteindelijk hebben we de hoofdweg bereikt. dat was me het ritje wel haha.

de 2e keer dat we een 4x4 track hadden. we hadden op die weg al zeker 20 km gehad. bleek dat er bijna aan het eind van de weg een dik gat in de weg zat waar dutchie echt niet meer door heen kon. toen konden we weer helemaal terug.

hier onder wat foto's wat je op zo'n weg aan kan treffen.


we hebben in de reis ook nog zeehondjes gezien. dat was een erg leuke dag. we gingen naar een bay. ze hadden ons verteld dat daar zeehondjes zouden zitten. we dachten eerst. die zullen er toch wel niet zitten als wij komen. maar wat zat daar op de trap. een zeehond. even later kwamen er nog 4 zeehondjes aangezwommen. echt super leuk.Vlak voor sydney zijn we nog naar de blue mountains geweest.


Dat was echt een mooi national park. We hebben daar een hele dag doorgebracht met louk outs bekijken en een kleine wandeling maken. De bekende 3 gezusters van australie gezien. de wandeling was maar een klein stukje van een erg mooie wandeltrack. Voor de wandeltrack hadden we helaas te weinig tijd. Ook denk ik dat de wandeltrack iets te zwaar zou zijn geweest. het was steeds trap op trap af en de trappen waren erg stijl. het stukje wat we gedaan hebben was wel erg mooi.nu zijn we in sydney de volgende keer vertel ik jullie daar over... de tijd is om.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Marion,
  wat een prachtig avontuur. Ik hoorde dat je verlengd hebt tot mei.... Kei leuk.... Wat een prachtige foto's, schitterend. Ben benieuwd naar een volgend verhaal (avontuur),
  Groetjes,
  Petra en familie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie avonturen en geweldige foto's. Mooi dat alles goed gaat dat je zelfs hebt kunnen verlengen. Veel plezier nog daar.

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi marion
  Leuk verhaal weer, maar dat hadden we aan de telefoon al gehoord. Hoe is het met spookje ? Heeft die ook nog iets gezien.
  Veel plezier en tot 6 mei. Het duurt toch nog wel eventjes. Het is wel stil en rustig thuis.
  xxmama

  BeantwoordenVerwijderen